top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Un altfel de top: Conținut interactiv

Schimbăm puțin registrul astăzi și vorbim despre următorul pas în evoluția experienței de vizionare, și anume conținutul interactiv. Prin conținut interactiv ne referim la acele produse de televiziune la care telespectatorul nu mai stă pur și simplu să privească, ci ia parte și el la acțiune cu ajutorul telecomenzii. În prezent, doar Netflix are astfel de conținut, așa că să vedem ce povești putem crea chiar noi.


1. Începem cu o animație, mai exact Motanul din poveste (în titlu original Puss in Book. Trapped in an Epic Tale). Cu toții îl știm pe Motanul Încălțat, acel pisoi elegant și dichisit ce ne-a încântat copilăria. Ei bine, acum a revenit, dar nu oricum, ci într-o nouă poveste. Pe scurt, acesta a fost prins într-o carte de povești, iar noi trebuie să-l ghidăm cu ajutorul telecomenzii prin diferite aventuri care implică dragoste, dans, luptă și multe altele.

Aveți grijă de motan în noua sa aventură!

2. Următorul titlu interactiv despre care vorbim a apărut de curând și îl are ca protagonist pe unul din cei mai cunoscuți supraviețuitori din istorie. Da, vorbim despre Tehnici personale de supraviețuire cu Bear Grylls (în titlu original You vs. Wild), în care temerarul supraviețuitor trebuie condus de noi prin junglă, pe stânci, prin peșteri și prin multe alte situații limită. Acest titlu nu e de remarcat doar prin faptul că este unul interactiv, ci și pentru că îl poartă și pe spectator prin sălbăticie, serialul fiind disponibil și în format 4K.

3. Pentru cea de-a 3-a intrare revenim la capitolul animații și vorbim despre Buddy Thunderstruck: Posibilități grămadă. În această animație veți avea prilejul să-l urmăriți și să-l ghidați pe Buddy, un câine care conduce un camion de curse și aduce adrenalină și distracție în orașul Greasepit.

4. Animații, animații, animații! Și următoarea intrare este tot o animație! Vorbim despre Stretch Armstrong: Evadarea, o aventură cu supereroi pe care trebuie să-i ajuți să învingă răufăcătorii ce invadează Charter City. Principalele puteri ale lui Jake, Ricardo și Nathan sunt întinderea corpurilor lor, de unde și numele de Stretch al desenului animat.

5. Nu scăpăm de animații nici la cea de-a 5-a intrare, acum fiind vorba despre un titlu care are deja o mulțime de fani în lumea întreagă din cauza celebrului joc video după care este făcut. În caz că nu v-ați dat seama, vorbim despre Minecraft: Modul narativ (sau Minecraft: Story Mode în titlu original). Celebrul joc video a adus acum construcția unei lumi la următorul nivel, fiecare dintre noi având posibiltatea de a ne construi propria poveste.

6. Am ajuns la ultimul titlu interactiv despre care vorbim astăzi, și în sfârșit am scăpat de animații! Black Mirror: Bandersnatch e chiar foarte departe de genul animat însă, fiind o poveste bulversantă cu mai multe finaluri. Acesta are în prim-plan un tânăr programator, care în 1984 pune realitatea sub semnul întrebării și începe să bănuiască că ar trăi de fapt într-o simulare. Filmul șochează prin faptul că în realitate chiar asta se întâmplă, noi controlându-l pe tânărul programator.

Sperăm că v-am trezit interesul pentru cel puțin unul din aceste titlturi, și că veți încerca să faceți chiar voi o astfel de poveste cât mai curând!

3 views

Comments


bottom of page