top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Pennywise și Clubul Rataților, 27 de ani mai târziu

La doi ani de la apariția filmului horror ce a impregnat lumii o frică de clovni, IT este gata să primească și o continuare, IT: Chapter Two. Noua peliculă a primit deja primul teaser, iar tonul întunecat pare să fie dus la un nivel superior față de primul film.


Bine, teaser-ul ne arată și că personajele nu mai sunt niște simpli copii, ci oameni în toată firea, acțiunea din IT: Chapter Two urmând să aibă loc 27 de ani mai târziu față de întâmplările din prima parte. Acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni întrucât primul film ne-a dat destule motive să credem că se va întâmpla acest lucru. La finalul acestuia a fost stabilit faptul că Pennywise, clovnul ucigător de copii, iese la vânătoare la fiecare 27 de ani, deci era de așteptat să avem parte de un time-skip mai lung decât în alte filme.


Posterul pentru IT: Chapter Two

Le spunem așadar „la revedere” copiilor simpatici din primul film? În mare parte da, însă noua distribuție pentru rolurile adulte ale Clubului Rataților compensează prin includerea unor nume de calibru al scenei actoricești de la Hollywood. Printre cei care vor intra în pielea versiunilor adulte ale protagoniștilor îi avem pe James McAvoy (Split, Glass, X-Men: First Class), Jay Ryan (Beauty and the Beast), Isaiah Mustafa (Madea's Big Happy Family) sau Jessica Chastain (The Martian, Interstellar). Cât despre rolul clovnului sociopat, acesta va fi jucat în continuare de același Bill Skarsgård din primul film.


Jay Ryan, Isaiah Mustafa, Jessica Chastain, Bill Hader, James McAvoy, James Ransone (de la stânga la dreapta) vor juca versiunile adulte ale copiilor din primul film

În teaser este pus accentul pe Beverly, femeie în toată firea acum jucată de Jessica Chastain, care își vizitează casa în care a copilărit. Mare îi este mirarea (sau groaza) acesteia însă când descoperă că noua locatară are o conexiune aparte cu vechiul ei tovarăș Pennywise. Clubul Rataților trebuie deci să se reunească pentru a-i pune capăt vânătorii „prietenului” lor din canalizare, și poate că odată pentru totdeauna de data aceasta.


IT a avut parte de numeroase aprecieri când a apărut, Pennywise devenind și subiect de meme la un moment dat. Rămâne de văzut dacă Chapter Two va avea parte de o performanță asemănătoare ori chiar mai bună odată ce va apărea în cinematografe, pe 6 septembrie 2019.

18 views

Comments


bottom of page