top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Noutățile iernii pe HBO GO

Nu e lucru străin nimănui că televiziunea prin cablu nu mai e norma de multă vreme, serviciile de streaming fiind baza în zilele noastre. Noi tot facem reclamă pentru Netflix de ceva timp, dar acesta nu e singurul serviciu de streaming disponibil la noi, HBO GO având și el o bază de abonați destul de mare.


Pentru cei care nu au mai auzit până acum de HBO GO, acesta este serviciul de streaming al companiei care deține și canalele-premium cu același nume (HBO), precum și canalele Cinemax. Spre deosebire de Netflix însă, HBO se concentrează mai mult pe filme, și mai ales pe filmele ce au avut succes la box-office. Asta nu înseamnă că nu există și seriale pe HBO, aici avându-și locul serii consacrate precum Game of Thrones sau Cernobîl.


În fine, revenind la filmele de pe HBO GO, astăzi vă vom vorbi despre titlurile ce-și vor face debutul pe platforma de streaming în această iarnă.



1. Captain Marvel

Primul titlu despre care vorbim este deja disponibil pe HBO GO, și anume Captain Marvel, o altă peliculă de succes de la studio-ul cu același nume. Până să apară în cinematografe în luna martie a acestui an, filmul părea să fie cel mai controversat titlu al Marvel Studios de până atunci, lucru datorat în principal faptului că rolul protagonistului urma să fie jucat de o femeie după aproape 20 de filme în care eroul principal a fost deținut aproape exclusiv de bărbați. În pofida comentariilor anti-feministe ori chiar rasiste apărute pe marginea acestui film, Captain Marvel a ajuns să fie unul dintre cele mai bine cotate filme din acest an, atrăgând încasări de peste un miliard de dolari, dar și o mulțime de femei în rândul fanilor Marvel.



2. Green Book: O prietenie pe viață

Și al doilea titlu pe care vi-l prezentăm și-a găsit deja loc în biblioteca de filme HBO GO. Este vorba de Green Book: O prietenie pe viață, o poveste inspirată din realitate despre turul prin sudul profund american (Deep South) al pianistului afro-american Don Shirley și al americano-italianului Frank „Tony Lip” Vallelonga. Filmul nu este de apreciat doar pentru comedia și muzica bună ce vine la pachet cu acesta, ci și pentru munca asiduă depusă atât de actori cât și de producători în aducerea sa la viață. La procesul de producție a luat parte inclusiv Nick Vallelonga, fiul șoferului lui Don Shirley, cu care avea multiple interviuri și convorbiri înregistrate. Acestea l-au ajutat enorm pe Mahershala Ali, care a intrat mult mai repede în pielea lui Don Shirley.



3. Alita: Îngerul războinic

Adăugat chiar duminica aceasta pe HBO GO, nici Alita: Îngerul războinic nu e un film de ratat. Această peliculă este ecranizarea seriei manga cu același nume, serie care s-a bucurat de un succes enorm în Japonia anilor 90. O astfel de ecranizare a fost în plan încă din 2003, dar a reușit să ajungă pe marile ecrane abia 16 ani mai târziu, publicul occidental neavând la fel de mare entuziasm pentru o astfel de adaptare precum japonezii în anii 90. În ceea ce privește premisa filmului, Alita se trezește într-o zi în corpul unui cyborg și fără vreo amintire din viața ei de dinainte, așa că pornește pe un drum către regăsirea adevărului despre sine, dar și către răzbunare pe cei care i-au făcut asta.



4. Harry Potter

În curând, HBO GO le va face un cadou și iubitorilor seriei de filme Harry Potter, aceștia urmând să adauge nu unul, ci toate cele 7 filme din serie pe platformă de luna viitoare. Nu trebuie să mai spunem prea multe despre succesul acestor filme, știindu-se deja că Harry Potter este una dintre francizele cu cei mai mulți fani în întreaga lume. Așadar, ce poate fi mai bun de Crăciun decât un maraton de filme plin de magie, în care să-i urmărim pe Harry, Ron și Hermione crescând și luptându-se cu tot felul de provocări magice împreună?



5. Animale fantastice

Și ca experiența să fie completă, HBO GO nu se va limita doar la cele 7 filme Harry Potter, tot în decembrie ei aducându-ne și cele două spin-offuri setate în același univers magic, Animale fantastice și unde le poți găsi, precum și Animale fantastice: Crimele lui Grindelwald. Deși aceste două filme nu s-au bucurat de o apreciere la fel de mare din partea fanilor, e de apreciat totuși că vom avea ocazia să vedem atât filmele originale, cât și spin-offurile într-un singur loc.



6. Răzbunătorii: Sfârșitul jocului

HBO vine de la Home Box-Office, deci e de aștepat ca aceștia să mizeze pe filmele cel mai bine cotate în cinematografe, dar am mai vorbit despre asta mai devreme. În fine, succesul la box-office în zilele noastre este aproape garantat dacă vorbim de filme cu supereroi, fapt pe care probabil l-ați observat deja având în vedere că multe din filmele pe care HBO mizează iarna aceasta sunt de asemenea de acest gen. Era așadar imposibil ca aceștia să nu adauge cel mai mare film de acest gen de anul acesta, ori poate chiar din această decadă. Răzbunătorii: Sfârșitul jocului (Avengers: Endgame) este punctul culminant al celor 21 de filme din Universul Cinematic Marvel, supereroi și răufăcători deopotrivă unindu-și forțele pentru a-l înfrânge pe Thanos, un tiran care a ucis mai bine de jumătate din populația întregului univers. Filmul este așadar un adevărat „colos”, nemaiexistând o producție atât de mare până în acest moment. Fie că vorbim despre fanii „noi”, apăruți odată cu filmele, sau de fanii „veterani” ai benzilor desenate de la Marvel, un lucru e sigur: aceștia au dus filmul pe culmile succesului, Endgame fiind în momentul de față cel mai de succes film la box-office din toate timpurile.



7. Dumbo

HBO nu se sfiește să adauge nici filme pentru cei mici, Dumbo fiind unul dintre titlurile pe care va miza din decembrie. Pentru cei care nu-l știu pe Dumbo, acesta este un pui de elefant cu urechi uriașe, urechi care îl ajută să facă diferite giumbușlucuri prin aer. De talentul său are să profite însă un circ, iar viața lui acolo nu pare să fie prea dulce. O poveste numai bună pentru întreaga familie, care cu siguranță vă va face să prețuiți mai mult animalele de orice fel.



8. Pet Sematary/ Cimitirul animalelor

Acum va suna cam ciudat imediat după ce v-am spus să iubiți animalele din jur, dar următorul film pe care mai mizează HBO GO din decembrie este pelicula horror Pet Sematary, sau Cimitirul animalelor. Adaptare a romanului cu același nume a lui Stephen King, Pet Sematary spune povestea unei familii care își schimbă domicilul, la scurt timp după mutare descoperind un cimitir sumbru și misterios în spatele noii lor case. Acest film vă va ține cu sufletul la gură, multitudinea de animale fioroase și deformate din cimitir nefiind indicate celor slabi de inimă.



9. Aquaman

După ani și ani în care DC Studios s-au chinuit să ajungă din urmă producțiile Marvel Studios atât în calitate cât și în anvergură, a venit și rândul acestora să prindă puțin „spotlight”, fapt ce s-a realizat odată cu lansarea, la sfârșitul lui 2018, a filmului cu supereroul subacvatic Aquaman. Filmul nu a avut încasări de peste un miliard de dolari fără motiv, el fiind primul film cu supereroi a cărui acțiune s-a desfășurat aproape exclusiv în mediul subacvatic. Așadar, Aquaman, moștenitorul titlului de împărat al Atlantidei, interpretat de Jason Momoa, are o misiune foarte importantă în acest film, cea de a-l opri pe fratele său din a prelua controlul Atlantidei și de a lansa un atac asupra oamenilor de la suprafață. Din distribuție mai fac parte și alte nume grele precum William Defoe, Dolph Lundgren sau Nicole Kidman.



10. Aladdin

Un alt titlu ce va apărea pe HBO GO în curând mai este și Aladdin, una dintre cele mai cunoscute epopei din O mie și una de nopți. În această adaptare live-action a filmului de animație cu același nume din 1992 îl avem în centru pe Aladdin, un tânăr care pornește în căutarea vestitei „lămpi magice”, care îi va dărui celui care o găsește trei dorințe. Filmul este de apreciat pentru mai multe motive, precum faptul că este o adaptare modernă a unei povești iconice, dar și pentru decorurile fantastice și coloana sonoră neegalată. De asemenea, ce poate fi mai bun decât Will Smith în rolul Duhului din Lampă?



11. Tolkien

Tot vorbim despre povești celebre, despre personaje consacrate, dar pare-se că uneori uităm să mai vorbim și despre oamenii din spatele acestor povești și personaje. De aceea, HBO GO ne va ajuta din decembrie să-l cunoaștem mai bine pe creatorul uneia dintre cele mai populare francize din toate timpurile, J.R.R Tolkien. În caz că nu v-ați dat seama, este vorba despre cel care a adus la viață personajele din „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”. Filmul numit după acesta ne propune să-i urmărim parcursul din tinerețe al scriitorului, să vedem cum Primul Război Mondial și-a pus amprenta asupra acestuia și cum a ajuns să aducă la viață personaje celebre precum Gandalf, Frodo sau Smaug.



12. S-a născut o stea

Remake al filmului cu același nume din 1937, S-a născut o stea (A Star Is Born) este povestea unui cântăreț de muzică country alcoolic, care se îndrăgostește nebunește de o tânără solistă fără prea mult succes în muzică. Cei doi ajung să formeze un cuplu ulterior, fapt ce îi ajută atât pe plan muzical cât și în plan personal. Această nouă adaptare a clasicului film nu marchează doar debutul regizoral al lui Bradley Cooper, ci și pe cel artistic al celebrei cântărețe Lady Gaga, care o interpretează pe tânăra solistă din film. Și cum filmul are așa un nume în distribuție, era imposibil ca aceasta să nu fi contribuit și la coloana sonoră a peliculei.


Avem așadar o gamă largă de filme din care să alegem iarna aceasta pe HBO GO, numai timp să avem! Sperăm că cel puțin unul dintre aceste titluri v-a atras atenția și că îl veți viziona alături de cei dragi de sărbători!


Până data viitoare, indiferent la ce vă uitați, noi vă dorim vizionare plăcută!

9 views

Comments


bottom of page