top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

De neratat în cinematografe, în 2020

Doar câteva zile ne mai despart de un nou an, mai exact 2020. Bineînțeles, un nou an înseamnă noi provocări, noi experiențe, noi persoane de întânit, și așa mai departe... În fine, orice nou an ne aduce noutăți și în domeniul nostru de activitate, mai precis noi pelicule de văzut pe marile ecrane. Să vedem astfel ce ne rezervă anul ce vine!



Unul din filmele ce va debuta pe marele ecran chiar în primele zile ale anului următor, pe 3 ianuarie 2020 mai exact, este The Grudge, sau Blestemul. Unii oameni probabil s-au săturat de atâtea titluri horror, dar acest film va fi numai bun pentru pasionați, întrucât spune povestea unei case blestemate să omoare pe oricine îndrăznește să-i treacă pragul.






Tot în ianuarie mai apre și Underwater / Sub apă, cea mai nouă producție cu Kristen Stewart în rol principal. Acțiunea din acest film va avea loc, după cum probabil v-ați dat seama din titlu, „sub apă”, o echipă de cercetători căutând adăpost în adâncuri după ce un cutremur a devastat lumea de la suprafață. Găsirea unui refugiu nu va fi singura lor grijă din adâncuri însă.








Apoi, în luna februarie, vom primi și primul titlu al unui gen care este pe valuri de câțiva ani încoace, deci da, primul film cu super-eroi al anului. Sau super-ticăloși? Rămâne la latitudinea publicului să o judece pe Harley Quinn în noua peliculă intitulată Păsări de pradă: Fantabuloasa Emancipare a lui Harley Quinn. Anti-eroina interpretată de Margot Robbie va face echipă cu alte personaje feminine din repertoriul DC Comics, și anume Black Canary, Huntress și Renee Montoya, asta pentru a salva o fată de sub controlul unui baron criminal.



Un alt titlu ce va apărea în februarie este și Sonic, o adaptare care a avut parte de o recepție nu tocmai plăcută la lansarea primului său trailer. Deși avea o distribuție legendară și se voia a fi prima adaptare live-action a celebrei animații cu același nume, Sonic nu a mai ajuns în cinematografe în noiembrie anul acesta, întrucât fanii nu au apreciat deloc animația lui Sonic, un personaj desenat transpus în lumea reală. Producătorii au ascultat de plângerile venite din partea publicului, așa că au amânat lansarea până în februarie 2020 pentru a-l transforma pe Sonic într-un personaj plăcut vederii.



În luna martie va fi timpul pentru un nou block-buster din seria filmelor cu monștri giganți , Godzilla vs. Kong. În acest nou titlu de la Universal Studios, lumea va sta cu sufletul la gură pe măsură ce vă urmări cei doi coloși luptându-se pentru titlul de „rege al Monștrilor”.





În aceeași lună vine și Disney cu o nouă adaptare live-action a unei povești celebre, Mulan. În rolul tinerei fete ce se deghizează în războinic pentru a-și salva tatăl va intra actrița de origine chineză Yifei Liu. Din distribuție mai fac parte și Jet Li ori Li Gong.






Sonic nu este totuși unicul titlu de anul viitor ce trebuia lansat mai devreme, în aceeași situație mai fiind și Noii Mutanți. Această producție menită să aibă loc în același univers extins ca și filmele X-Men sau Deadpool era menită să fie lansată inițial în anul 2017, dar a fost amânată de mai multe ori de atunci din diverse motive. Situația peliculei a devenit și mai neclară atunci când 20th Century Fox (casa de producție ce a produs filmul) a fost cumpărată de Disney, dar se pare că filmul a primit în cele din urmă o dată de lansare pentru aprilie 2020. În fine, să sperăm că de data asta chiar va apărea pe marile ecrane...




În aprilie mai apare și cel de-al 25-lea titlu din seria James Bond, Daniel Craig revenind în rolul celebrului agent secret 007. Deși s-a retras din MI6, Bond nu va avea parte de prea multă liniște, prietenul său din FBI, Felix Leiter, cerându-i ajutorul în a prinde un criminal înarmat cu tehnologie nouă extrem de periculoasă. Bond 25 are titlul oficial No Time to Die.





Bine, bine, dar unde sunt cei de la Marvel? N-au avut ei cel mai de succes an în 2019? Ei bine, prima peliculă din universul MCU de anul următor va avea debutul pe marile ecrane la data de 1 mai 2020, și va fi un film de tip prequel, deci acțiunea se va desfășura în trecut. Este vorba despre Black Widow, sau Văduva Neagră, pe care o vom urmări într-o misiune plină de acțiune și de spionaj. Acțiunea filmului este plasată între Căpitanul America: Război civil și Răzbunătorii: Războiul Infinitului.





În aceeași lună va avea apărea în cinematografe și The Spongebob Movie: Spongebob on the Run, una dintre cele mai așteptate animații ale anului următor. Unul dintre cele mai longevive seriale de animație, dar și pe seama căruia s-au făcut o mulțime de meme-uri în spațiul online primește așadar un nou lungmetraj, dar povestea lui Spongebob nu este cea mai așteptată parte a acestui film, ci apariția unui actor legendar al ultimilor ani, Keanu Reeves.







Tot în luna mai vom primi și cel mai nou installment al francizei Furios și Iute, Vin Diesel, Jason Statham și Charlize Theron întorcându-se la volan în Furios și Iute 9. Producătorii vor să țină fanii în suspans în privința acestui film, neștiindu-se mai nimic despre povestea noului film din serie.







Luna următoare, în iunie, apare un alt titlu cu super-eroi de la DC, Wonder Woman / Femeia Fantastică 1984. Majoritatea filmelor lansate de DC Studios nu au avut parte de cea mai bună recepție din partea publicului larg, dar primul film cu Gal Gadot în rolul eroinei amazoane din 2017 a fost unul dintre cele lăudate, așa că entuziasmul fanilor pentru această continuare este destul de mare. Trailer-ul pentru această peliculă a apărut chiar acum câteva zile.





Mai vorbim în continuare și despre perioada verii, cea mai propice pentru lansarea de noi filme. Luna iulie ne va face să ne întrebăm din nou dacă nu cumva trăim într-o simulare, Ryan Reynolds intrând în pielea unui bancher care descoperă că de fapt trăiește în simularea unui joc video. Filmul va fi intitulat Free Guy, iar lui Reynolds i se alătură și Taika Waititi pe marele ecran.




Tot în iulie vom vedea și Morbius, un nou titlu din universul extins al Omului-Păianjen de la Sony. După ce Venom a avut încasări destul de bune în 2018, cei de la Sony au decis să continue explorarea personajelor secundare din acest univers, de data aceasta ei urmând să mizeze pe personajul vampiric Morbius.


Un alt titlu ce va apărea pe marile ecrane în luna iulie mai este și Minionii: Ascensiunea lui Gru, cel mai nou installment cu minunații minioni îndrăgostiți de banane și de... șefi malefici. Noul film cu acești micuți este continuarea filmului The Minions, din 2015, dar în același timp un prequel al seriei de filme Sunt un mic ticălos / Despicable Me. În acest film vom vedea, după cum sugerează și titlul, cum au ajuns celebrii minioni acoliții lui Gru.


În continuare, în luna august vedem Infinite, un film în care Mark Wahlberg interpretează un om cu viziuni... din viețile sale anterioare.


În luna septembrie fanii seriei The Conjuring vor primi și ei un nou film, dar nu este clar încă dacă este vorba despre un film nou-nouț, ori o altă continuare a vreunei serii deja existente precum Annabelle sau The Nun.


În aceeași lună călătorim și în Londra anilor 60, o tânără designer pur și simplu ajungând în acea perioadă când se rătăcește pe străzile Londrei. Aseară în Soho / Last Night in Soho va fi un film SF, dar totodată plin de culoare.


Continuăm cu block-bustere în luna octombrie, atunci apărând un nou titlu din seria GI Joe, Ever Vigilant. În acest nou titlu vechea bandă este reunită, fapt datorat reapariției teroriștilor Cobra în peisaj.


Și pentru că e luna Halloween-ului, nu puteam să nu avem și titluri horror în luna octombrie. Vorbim despre un nou installment al seriei Halloween Kills, dar și filmul The Witches, în care o fetiță de 7 ani are parte de aventuri nemaipomenite alături de câteva vrăjitoare.


În noiembrie vom primi un nou titlu de la Marvel, și anume The Eternals. Aceasta va fi povestea originilor Eternalilor, un grup de semizei care au trăit pe Pământ vreme de secole. Nu se știe cum va fi primit acest film de către public, dar ne putem aștepta la o performanță excepțională din simplul fapt că face parte din MCU.






Și încheiem desigur, anul următor, cu Uncharted, o adaptare live-action a jocului video cu același nume. În rolul principal Tom Holland.






Putem spune așadar că 2020 va fi un an plin pentru cinefili, și că oricine va avea ceva de văzut pe marele ecran, asta fie că vorbim despre acțiune, animații, SF-uri, drame, horror, filme cu supereroi sau orice altceva.


De obicei noi vă spunem „Până data viitoare, indiferent la ce vă uitați, vă urăm vizionare plăcută”, dar cum „data viitoare” va fi anul următor, ținem să vă urăm și „Un An Nou cât mai bun și să ne auzim cu bine la Ora de Cinema!”

11 views

Comments


bottom of page