top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Noutățile săptămânii 27 mai - 2 iunie 2019

Săptămâna ce vine are de toate pentru toți, fie că vorbim despre noua peliculă despre viața legendarului Elton John, despre noul blockbuster exploziv cu Godzilla în prim-plan ori despre noile seriale de pe Netflix. Să vedem așadar cu ce ne putem delecta privirile săptămâna aceasta.


CINEMA


1. Edmond - Cyrano, mon amour

Decembrie 1897, Paris. Edmond Rostand nu a împlinit încă treizeci de ani, dar are deja doi copii și o mulţime de griji. Nu a mai scris nimic de doi ani. Disperat, îi propune marelui actor Constant Coquelin o nouă piesă, o comedie eroică, în versuri, pentru stagiunea de sărbători. Edmond începe să scrie această piesă, chiar dacă cei din jurul lui nu au încredere că va reuși ceva cu ea.


Gen film: Comedie, Dramă, Istoric

Distribuție: Thomas Solivérès, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner, Tom Leeb

Durată: 1h 50min

2. Terra Willy: Rătăcit prin galaxie

Când nava cu care călătorea prin spațiu e distrusă, Willy e separat de părinții lui și aterizează cu capsula pe o planetă sălbatică și încă neatinsă de picior de om. Cu ajutorul lui Buck, roboțelul care are grijă de supraviețuirea lui, Willy va trebui să se descurce singur, rătăcind prin galaxie, până la sosirea unei misiuni de salvare.


Gen film: Animație, Aventură, Comedie

Durată: 1h 30min

3. Rocketman

Unul dintre cele mai așteptate titluri ale verii, Rocketman este un film biografic aparte, acesta prezentându-ni-l pe legendarul Elton John cum puțini îl știau: îl vedem pe acesta luptându-se cu problemele carierei în raport cu viața personală, precum imaginea privată, sexualitatea ori problemele sale din copilărie. Ascensiunea sa pe scena internațională este în același timp și un mod de evadare, el „îmbrăcând” un alter-ego atunci când urcă pe scenă: Elton John devineRocketman”, un artist care poartă costume extravagante și vede lumea din spatele ochelarilor mari, colorați. De asemenea, coloana sonoră a filmului e formată aproape în întregime din melodiile legendei muzicii rock.


Gen film: Biografic, Dramă, Fantastic

Distribuție: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard

Durată: 2h 1min

4. Godzilla II: Regele monștrilor

Rocketman va avea competiție totuși săptămâna aceasta, cel mai nou blockbuster cu una dintre cele mai cunoscute creaturi ai lumii monștrilor având și el debutul vinerea ce vine în cinematografe. În acest nou titlu, Godzilla va avea de înfruntat alte trei abonimații de dimensiuni colosale, și anume Mothra, molia-gigant, Rodan, dinozaurul înaripat ce suflă flăcări, dar și Ghidorah, teribilul monstru cu trei capete. Monstrozitățile vor duce o luptă pe viață și pe moarte, iar oamenii nu vor putea face altceva decât să se roage ca lumea lor să nu fie distrusă.


Gen film: Acțiune, Aventură, Fantastic

Distribuție: Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Vera Farmiga

Durată: 2h 11min

5. Pokemon: Detectivul Pikachu

Majoritatea celor născuți în preajma anilor 2000 au crescut cu faimosul anime cu creaturi fantastice, Pokemon, iar acum e timpul pentru o nouă experiență care să le amintească acestora motivul pentru care deschideau televizorul pe PRO TV dimineața acum 15 ani. „Pokemon: Detectivul Pikachu” este prima adaptare live-action a celebrei francize, în care vom vedea o lume ca a noastră, cu mica excepție că aceasta este plină și de pokemoni. În centrul atenției va fi însă celebrul șoricel electric Pikachu, de data aceasta el jucând rolul unui detectiv vorbitor. Filmul va avea avanpremiera pe data de 1 iunie, de Ziua Copilului, chiar dacă acest film nu va fi destinat neapărat lor, micuțul șoricel galben investigând un caz de crimă în film. De asemenea, vocea detectivului neobișnuit este realizată de Ryan Reynolds (Deadpool), care s-a distrat enorm în acest rol.


Gen film: Polițist, Fantastic, Aventură, Comedie

Distribuție: Ryan Reynolds, Justice Smith

Durată: 1h 45min


NETFLIX


27 MAI


Roast-uri istorice ( Historical Roasts)

Nu contează că e vorba de Abraham Lincoln, Cleopatra, Martin Luther King sau Hitler, niciun personaj istoric nu scapă de umorul critic al roastmaster-ului Jeff Ross și al invitaților săi. 6 episoade pline de umor numai bune pentru a înfrunta un început de săptămână anevoios.


Gen serial: Comedie

Distribuție: Jeffrey Ross

Episoade: 6


30 MAI


Chopsticks

Continuăm cu comedia și joi, când Chopsticks ne-o pune în atenție pe Nirma, o tânără ce trece printr-o schimbare ciudată după ce îi cere ajutorul unui escroc enigmatic din Mumbai.


Gen film: Comedie, Dramă

Distribuție: Mithila Palkar, Abhay Deol, Vijay Raaz

Durată: 1h 40min


31 MAI


1. Cum să vinzi droguri online (rapid)

Toți ne-am înfruntat cu iubirea în liceu, și am făcut aproape orice pentru a ne găsi o pereche. Acest nou serial ne prezintă însă un caz aparte, al unui băiat din Germania care lansează din dormitorul său cea mai mare rețea de comercializat droguri online din Europa pentru a o impresiona pe fata visurilor sale.


Gen serial: Comedie, Dramă, Criminal

Episoade: 8

2. Cu mâinile murdare/ Bad Blood (Sezonul 2)

Și că tot am pomenit de substanțe interzise când am vorbit despre titlul anterior, în aceeași zi mai apare și sezonul al doilea al unui serial în care drogurile au o recurență crescută, Bad Blood. În limba română, „Cu mâinile murdare” este o serie tip antologie despre viața familiei Rizutto și a urmașilor săi, care trag ițele crimei organizate din Montreal.


Gen serial: Criminal, Dramă, Thriller

Distribuție: Kim Coates, Lisa Berry, Eric Hicks, Anna Hopkins

Episoade (sezonul 2): 8

3. Jucându-se cu focul/ Jugar con fuego

Nici la capitolul telenovele nu stăm prost, Netflix aducându-ne și un titlu mexican cu o distribuție de excepție. Jugar Con Fuego are în prim-plan trei femei înstărite ce se îndrăgostesc de același bărbat.


Gen serial: Telenovelă, Dramă, Romantic

Distribuție: Carlos Ponce, Gaby Espino, Jason Day, Laura Perico

Episoade: 10

4. Fete cuminți/ Good Girls (Sezonul 2)

Beth, Ruby și Annie sunt trei femei dintr-o suburbie americanăcare se satură de viața sărăcăcioasă pe care o duc așa că orchestrează un jaf la magazinul local pentru a ieși din problemele financiare și pentru a deveni independente.


Gen serial: Comedie, Criminal, Dramă

Distribuție: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman

Episoade (sezonul 2): 13

5. Prin ochii voștri/ When They See Us

Inspirată dintr-o întâmplare reală, această serie limitată se concentrează pe Cei Cinci din Central Park, un grup de 5 adolescenți din Harlem ce au fost acuzați pe nedrept de o crimă pe care nu au comis-o.


Gen serial: Dramă, Mister, Criminal

Distribuție: Jovan Adepo, Reginald L. Barnes, Asante Blackk, Marsha Stephanie Blake

Episoade: 4

6. Poate pentru totdeauna/ Always Be My Maybe

Toți credeau că Sasha și Marcus vor sfârși împreună în cele din urmă, mai puțin ei înșiși. 15 ani mai târziu, ei se reîntâlnesc și se întreabă dacă nu cumva ar fi o idee bună să iasă împreună. Pe deasupra, cei doi trebuie să se acomodeze cu faptul că ea e acum chef celebru iar el muzician de succes.


Gen film: Comedie, Romantic

Distribuție: Keanu Reeves, Ali Wong, Randall Park

Durată: 1h 41min


Acestea sunt toate titlurile noi pe care le puteți vedea începând cu săptămâna ce urmează prin cinematografe și pe televizorul de acasă. Nu ezitați să le vedeți pe cele care v-au atras atenția, iar până data viitoare, vizionare plăcută!

Comments


bottom of page