top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Noutățile săptămânii 20-26 mai 2019

E momentul acela când vorbim despre ce mai putem vedea nou la TV și în cinematografe în următoarea perioadă, iar de data aceasta introducem și un nou format pentru acest tip de postări, mai interactiv, spunem noi. Fără alte ocolișuri, să-i dăm drumul!


CINEMA


1. Booksmart - Examen de (i)maturitate

Cu toții am auzit de elevi sau studenți care au prețuit mai mult petrecerile decât învățatul pe timpul liceului sau studenției și au lăsat învățatul pe ultima sută de metri tot timpul (poate chiar unii dintre voi ați făcut asta). Acest film însă ne propune să vedem și reversul medaliei, având în centru două eleve de liceu care și-au dedicat mai tot timpul învățatului, iar în ultima noapte de liceu își dau seama că nu s-au distrat deloc și vor să recupereze 4 ani de distracție.


Gen film: Comedie

Roluri principale: Kaitlyn Dever (Amy), Billie Lourd (Gigi)

Durată: 1h 42min


2. Amanda

La 24 de ani, David duce o viață boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație solară, plină de tandrețe, în care fiecare dintre ei învață să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.


Gen film: Dramă

Roluri principale: Vincent Lacoste (David), Isaure Multriel (Amanda)

Durată: 1h 47min


3. Aladdin

De departe cel mai așteptat titlu din cinematografe de săptămâna aceasta este Aladdin, o nouă ecranizare, de data aceasta live-action a poveștii celebre din „O mie și una de nopți”, „Aladdin și lampa fermecată”. În caz că nu ați auzit despre această poveste, ea îl are în centru pe Aladdin, o pușlama descurcăreață și fermecătoare, un orfan crescut de capul lui pe străzile din Agrabah și un hoțoman cu inimă de aur. Chiar inocența lui e motivul pentru care maleficul vrăjitor Jafar îl alege pentru a intra în Peștera Minunilor. Dar odată ajuns acolo, Aladdin pune mâna pe lampa fermecată și, cu ajutorul duhului ei, încearcă să o vrăjească pe prințesa Jasmine, de care e îndrăgostit până peste urechi. Debandada care urmează are farmec, suspans și întorsături de situație mai spectaculoase și mai amuzante decât originalul. De remarcat e și faptul că în rolul duhului din lampă (Genie) îl avem pe Will Smith, care ne-a asigurat că ne vom amuza copios pe seama interpretării făcute de acesta.


Gen film: Aventură, Comedie, Familie

Roluri principale: Will Smith (Genie), Naomi Scott (Jasmine), Mena Massoud (Aladdin)

Durată: 2h 8min


NETFLIX


22 MAI:


Furioasă (Furie)

Hai, fostă membră a mafie revine la vechile obiceiuri sângeroase după ce fiica ei, Mai, este răpită de o rețea de trafic de organe.


Gen film: Acțiune, Thriller, Arte marțiale

Roluri principale: Veronica Ngo (Hai), Cat Vy (Mai)

Durată: 1h 38min


23 MAI:


Slasher (Sezonul 3)

Apare și sezonul al treilea al serialului tip antologie ce urmărește un grup de ucigași în serie ce lasă măceluri în urma lor, iar un grup de vecini trebuie să treacă peste neînțelegerile dintre ei pentru a se asigura că nu ajung să fie printre următoarele victime.


Gen serial: Horror, Dramă, Mister

Roluri principale: Christopher Jacot (Robin Turner), Jim Watson (Noah), Paula Brancati (Dawn), Leslie Hope (Judith), Katie McGrath (Sarah)

Număr episoade (sezonul 3): 5


24 MAI:


1. Mările nimănui (High Seas) (Sezonul 1)

Două surori descoperă secrete de famile tulburătoare după un lanț de decese enigmatice la bordul unui vas de croazieră de lux aflat pe ruta Spania-Brazilia în anii 40.


Gen serial: Horror, Dramă, Mister

Roluri principale: Eloy Azorin (Fernando), Ivana Baquero (Carolina)

Număr episoade (sezonul 1): 8


2. Nola Darling (She's Gotta Have It) (Sezonul 2)

Un serial regizat și bazat pe filmul care l-a consacrat pe Spike Lee, în care Nola Darling se zbate să-și respecte principiile în relația simultană cu cei trei iubițoi ai ei.


Gen serial: Comedie, Dramă, Romantic

Roluri principale: DeWanda Wise (Nola Darling), Cleo Anthony (Greer Childs), Lyriq Bent (Jamie Overstreet), Chyna Layne (Shemekka Epps)

Număr episoade (sezonul 2): 10


3. Repercusiuni (What/If) (Sezonul 1)

Această serie antologică are o abordare aparte: este pus în prim-plan pactul revoltător pe care o cercetătoare idealistă și soțul ei îl fac cu o investitoare misterioasă în scopul obținerii de fonduri pentru noua lor companie de tehnologie medicală.


Gen serial: Thriller, Romantic, Mister

Roluri principale: Renée Zellweger (Anne), Jane Levy (Lisa), Blake Jenner (Sean)

Număr episoade: 10


4. Fericire furată (Joy)

Pe cale să-și achite datoriile, o prostituată nigeriană din Austria inițiază o novice reticentă și evaluează riscurile alegerii unui drum mai rapid spre libertate.


Gen film: Dramă, Întunecat

Roluri principale: Anwulika Alphonsus (Joy), Mariam Sanusi (Precious), Angela Ekeleme (Madame)

Durată: 1h 39min


5. Până la marginea lumii (Rim of the World)

Aflați în tabăra de vară, patru copii nu foarte populari descoperă faptul că Pământul e pe cale să fie invadat de extratereștri. Aceștia își unesc forțele și pornesc într-o misiune imposibilă de salvare a planetei.


Gen film: Acțiune, Aventură, SF, Comedie

Roluri principale: Lynn Collins, Annabeth Gish, Tony Cavalero, Michael Beach

Durată: 1h 38min


6. În căutarea perfecțiunii (The Perfection)

Atunci când fosta violoncelistă de renume Charlotte se întâlnește cu Elizabeth, noua elevă minune a fostei ei școli de muzică, cele două pornesc pe o cale misterioasă cu rezultate macabre pentru amândouă.


Gen film: Dramă, Horror, Thriller

Roluri principale: Allison Williams (Charlotte), Logan Browning (Lizzie)

Durată: 1h 30min


Avem așadar o săptămână plină înaintea noastră, iar noi sperăm că cel puțin un titlu v-a captat atenția și că o să-l vedeți alături de cineva drag. Până data viitoare, vizionare plăcută!

Bình luận


bottom of page