top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Noutățile săptămânii 13-19 mai 2019

E timpul să revenim, ca în fiecare săptămână, cu informații despre ce putem vedea nou atât în cinematografe cât și acasă, pe serviciul de streaming Netflix. De data aceasta însă vom începe cu premierele cinematografice, așa că să vedem cu ce ne putem bucura ochii în zilele următoare.


În Joacă-te cu focul (Joueurs) îi urmărim pe îndrăgostiții Ella și Abel printr-o parte nevăzută a Parisului, cea în care jocurile de noroc, banii și adrenalina domnesc. Relația lor începe dintr-un pariu, dar în cele din urmă le va schimba viețile total, umplându-i de o pasiune devorantă. Filmul a avut premiera la Cannes în 2018, unde a avut și o nominalizare.

Un alt film care are premiera vinerea aceasta este și În flăcări (Burning), un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete.

Nu stăm rău nici la capitolul „comedie” săptămâna aceasta, Un detectiv afemeiat având premiera tot vineri. În titlu original Nicky Larson et le parfum de Cupidon îl surprinde pe detectivul particular Nick Larson într-o misiune cum nu a mai avut înainte, cea de a găsi vestitul parfum al lui Cupidon. Acest produs fermecat are însă un efect nebănuit, cei afectați de el îndrăgostindu-se nebunește. Phillipe Lacheau este cel care intră în pielea detectivului Nick Larson, deci cel care va lăsa un val haotic de iubire și comedie în urma sa.

Cel mai așteptat titlu al săptămânii este însă de departe, John Wick 3: Război total (John Wick: Chapter 3 - Parabellum). Cea de-a treia parte a celebrei francize îl găsește pe infailibilul asasin John Wick (Keanu Reeves) într-o nouă situație la limita imposibilului: după uciderea unui membru al dubioasei organizații internaționale de asasini plătiți, conducerea l-a exclus pe Wick și a pus un preț pe capul său. Viața lui costă acum 14 milioane de dolari, drept pentru care o armată de vânători de recompense neobosiți este pe urmele lui. Acesta nu va fi singur însă, el și câinele său făcând echipă cu Sofia (Halle Berry) în încercarea sa de a scăpa de asasinii ce îl vânează.

Trecem la capitolul Netflix, săptămâna ce urmează fiind plină de titluri noi pe această platformă. Pentru început luni, 13 mai, apare Salvatorii din Malibu (Malibu Rescue), un film marca Netflix pentru toată familia. Acesta îl surpinde pe Tyler, un adolescent ce se vede forțat să ia parte la un curs pentru salvamari de elită după ce e băgat în belele de un șir lung de minciuni. El va trece printr-o serie de peripeții la limita dintre pericol și amuzament în această experiență.

Apoi, pe 16 mai apare Bunul samaritean (Good Sam), un film motivațional în care o jurnalistă sceptică încearcă să descopere identitatea și motivele unui bărbat care lasă prin New York genți cu bani pentru nevoiași. Aceasta se îndrăgostește însă în mod neașteptat în timpul cercetărilor sale.

Cea mai plină zi pe Netflix va fi totuși vineri. Atunci va avea premiera cel de-al doilea sezon al serialului destul de popular, The Rain. În acest nou sezon, protagoniștii noștri, Simone, Rasmus și prietenii lor, sunt încă blocați în zona în carantină, ei fiind nevoiți să poarte o luptă contra-cronometru cu infecția ce amenință să-l răpună pe Rasmus, dar și pe ei. Accentul va cădea pe găsirea unui leac împotriva virusului letal răspândit de ploaie.

Tot vineri mai apare și sezonul al doilea al serialului britanic Aur alb (White Gold), în care accentul cade pe Vincent Swan, un agent de vânzări din Essex-ul anilor 70 și pe viața lui lipsită de scrupule din mediul afacerilor.

Un alt tilu disponibil începând cu această vineri este și Dragul de Bruno (It's Bruno), un serial cu o premisă mai aparte, bizarul fiind la el acasă în acest serial. Atipicul stă în personajele principale, un bărbat de modă veche din Brooklyn și Bruno, partenerul său canin. Stăpânul patrupedului trebuie să se asigure că lumea îi respectă prietenul, fapt ce îi poartă pe cei doi în situații neprevăzute.

Mai apare apoi și un film SF, Ne vedem ieri (See You Yesterday), în care doi adolescenți geniali încearcă să stăpânească arta călătoriei în timp, dar un eveniment tragic îi trimite într-o serie de călătorii periculoase prin trecut.


Cam acestea ar fi noutățile săptămânii ce stă să înceapă. O săptămână plină, cu opțiuni pentru toate gusturile, din care sperăm că și voi veți cât mai multe! Până data viitoare, vizionare plăcută!

Comments


bottom of page