top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Din 7 iunie, în cinematografe

Dacă săptămâna trecută ne-am delectat privirile cu viața extravagantă a legendarului „Rocketman”, cu lupta anticlimatică între monștrii din „Godzilla”, ori cu aventura poliețienească a pokemonului detectiv Pikachu, săptămâna aceasta marile ecrane ne rezervă titluri care să ne ungă la suflet, dar și un nou blockbuster.



1. Gauguin în Tahiti. Paradisul pierdut

În 1891 Gauguin pleacă din Marsilia spre Pacific. Este începutul unei călătorii spre esența vieții și a artei, care îl va face pe Gauguin unul dintre cei mai mari pictori moderni. "Gauguin în Tahiti. Paradisul Pierdut" ne va conduce în Polinezia franceză, în Insulele Tahiti și Marchize pentru a vedea peisajele care l-au inspirat, în mijlocul localnicilor pe care Gauguin îi iubea, pe urmele unei povești care a devenit legendă, în locurile unde a construit case din bambus și frunze, unde a descoperit lumina și culorile ce i-au schimbat pictura pentru totdeauna, dar și senzualitatea dezinhibată a femeilor indigene.

Documentarul ne va duce, de asemenea, la Paris, Bretania, Edinburgh și la cele mai prestigioase muzee de artă ale Statelor Unite, unde se păstrează majoritatea capodoperelor sale: Muzeul Metropolitan de Artă - New York; Institutul de Artă din Chicago; Galeria Naționala de Artă - Washington; Muzeul de Arte - Boston.


Gen film: Biografic, Documentar

Durată: 1h 28min

Distribuție: Adriano Giannini, Gloria Groom, Belinda Thomson




2. Ma

Singuratica Ma, o dulceață de femeie, se împrietenește cu un câțiva adolescenți pe care decide să îi lase să petreacă la ea acasă, cu băutură și tot tacâmul. Când credeau că a dat norocul peste ei, o serie de evenimente bizare îi fac pe tineri să se întrebe care sunt adevăratele intenții ale femeii.


Gen film: Dramă, Horror, Thriller

Durată: 1h 39min

Distribuție: Luke Evans, Juliette Lewis, Allison Janney, Octavia Spencer









3. Și soarele e o stea/ The Sun Is Also a Star

Natasha crede în ştiinţă şi fapte. Nu în soartă, nu în destin sau vise devenite realitate. Nu e genul de fată care întâlneşte un tip drăguţ pe o stradă aglomerată a New York-ului şi se îndrăgosteşte. Nu când familia ei este la 12 ore distanţă de deportare. Daniel a fost mereu un fiu bun. Genul de elev care se ridică la nivelul aşteptărilor părinţilor. N-a fost niciodată un poet. Sau un visător. Dar când o vede pe Natasha, totul se schimbă. Ceva la ea îl face să creadă că viaţa le rezervă ceva amândurora. Fiecare moment anterior i-a adus faţă în faţă. Viitorul o poate lua într-un milion de direcţii. Care va fi aceea?


Gen film: Dramă

Durată: 1h 40min

Distribuție: Gbenga Akinnagbe, Yara Shahidi, Charles Melton




4. X-Men: Dark Phoenix

Ultimele săptămâni au fost pline cu blockbustere, iar săptămâna aceasta nu face excepție de la regulă, X-Men: Phoenix întunecat fiind cel mai nou titlu din seria X-Men. În acesta, echipa de mutanți se confruntă cu cel mai formidabil și puternic dușman: chiar unul de-al lor, Jean Grey. În timpul unei misiuni de salvare în spațiu, Jean este aproape ucisă când este lovită de o forță cosmică misterioasă. Odată ce se întoarce acasă, această forță nu numai că o face infinit mai puternică, dar mult mai instabilă. Luptând cu această entitate din interiorul ei, Jean își dezlănțuie puterile în moduri pe care ea nu le poate înțelege și pe care nu le poate înfrâna. Când Jean scapă de sub control și îi rănește pe cei pe care îi iubește cel mai mult, începe să descopere legătura care îi ține pe X-Men împreună. Acum, odată cu destrămarea acestei familii, ei trebuie să găsească o cale de a se uni, nu numai pentru a o salva pe Jean, ci și pentru a salva planeta de străinii care doresc să declanșeze această forță și să conducă galaxia. X-Men: Dark Phoenix este cel de-al 12-lea film din seria X-Men și totodată remake al X-Men: The Last Stand din 2006.


Gen film: Acțiune, Aventură, SF

Durată: 2h 41min

Distribuție: Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Tye Sheridan, Michael Fassbender, James McAvoy, Sophie Turner




5. Pokemon: Detectivul Pikachu

Stai, nu am spus că acesta a avut premiera săptămâna trecută? Ei bine, da, dar atunci a fost doar avanpremiera, ca eveniment special de Ziua Copilului, de 1 iunie. Premiera oficială a filmului este pe 7 iunie, așa că nu puteam să nu vă reamintim de acest film numai bun de văzut împreună cu familia. Ryan Reynolds (Green Lantern, Deadpool) intră în pielea celebrului șoricel electric pentru o aventură aparte, plină de mister, în care fanii înfocați ai seriei Pokemon se vor regăsi pe deplin.


Gen film: Polițist, Fantastic, Aventură, Comedie

Distribuție: Ryan Reynolds, Justice Smith

Durată: 1h 45min



Sperăm că cel puțin unul dintre aceste titluri v-a trezit atenția, iar că în weekend-ul ce vine îl veți vedea alături de cineva drag! Până data viitoare, vizionare plăcută!

3 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page