top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

De la Joker la... Joker


Cu toții știm cât de bună a fost interpretarea mult regretatului Heath Ledger în ceea ce privește rolul răufăcătorului antisocial numit Joker din Batman: Cavalerul Negru, dar el nu a fost singurul ce și-a "pus un zâmbet pe față" în rolul de Joker. Acesta a mai fost interpretat și de legendarul Mark Hamill (Luke Skywalker în Star Wars) în anii 90, costumul Jokerului urmând să fie îmbrăcat și de Joaquin Phoenix în curând.



Heath Ledger în rolul lui Joker ( Batman: Cavalerul Negru, 2008)





Joaquin Phoenix ]n rolul lui Joker (Joker, 2019)


Legat de acesta din urmă, el va intra în pielea criminalului în noul film dedicat personajului, Joker, care va apărea în cinematografe în data de 4 octombrie 2019. Trailer-ul pentru acest film a apărut și el acum câteva zile, acesta arătându-ne că filmul va fi un origin story al personajului iconic din universul lui Batman. În trailer putem vedea relația lui Joker cu mama sa, crucială pentru involuția sa, dar și unele întâmplări care îl vor face pe protagonist să o ia pe o cale întunecată, cea de a urî societatea ce-l înconjoară.


De asemenea, Joaquin Phoenix pare să fie numai bun să aducă acest personaj complex la viață, întrucât îl joacă cu o expresivitate aparte încă din trailer. Acest fapt nu a putut trece fără să fie remarcat și de Mark Hamill, unul dintre primii interpreți ai lui Joker, după cum am mai spus. Acesta a spus despre noul trailer că un personaj delicios de diabolic, un actor superb și un regizor remarcabil sunt combinația perfectă, după cum puteți vedea și în tweet-ul de mai jos.




7 views

Comments


bottom of page