top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Avem Avengers: Endgame. Acum ce urmează?

Evenimentul cinematic al anului e în cinematografe de doar 6 zile și deja a doborât recorduri peste recorduri. Avengers: Endgame a realizat încasări record în ultimele zile, iar acest fapt a adus, de la sine, și doborârea mai multor recorduri, precum:


- cel mai bun weekend de debut în SUA: 358 de milioane de $, recordul anterior fiind deținut de predecesorul său, Avengers: Infinity War, cu 257 de milioane de $


- cel mai bun weekend de debut global: 1.2 miliarde de $, record deținut anterior tot de Infinity War, cu 640 de milioane de $


Acest început exploziv al filmului fenomen nu a luat în surprindere pe nimeni, ba chiar lumea se așteaptă ca Endgame să fie filmul care să detroneze Avatar ca cel mai bine vândut film din istorie, iar șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mari având în vedere acest debut.


Totuși, acum că finalul climatic al sagăi Răzbunătorilor a ajuns la final, fanii se întreabă încotro se va îndrepta Universul Cinematic Marvel. Vor construi o nouă saga cu un alt final asemănător Endgame? Sau vor încerca ceva diferit?


Ei bine, pentru moment MCU va lăsa evenimentele de scară largă deoparte, în anii ce urmează aceștia direcționându-și eforturile asupra unor filme cu personaje noi sau asupra unor sequel-uri pentru filme mai vechi. Să vedem care sunt câteva dintre aceste titluri ce urmează să fie lansate de Marvel în anii următori.


1. The Eternals îi va introduce pe fani mai adânc în partea cosmică a Universului Marvel, această peliculă avându-i în centru pe Celestiali, oameni primitivi pe care au făcut experimente o specie de extratereștri pentru a le da abilități supranaturale. Filmul se va axa pe creația acestor ființe superioare, dar și pe conflictul dintre ei și Devianți, un fel de experimente eșuate cu idealuri negative. Se știe deja faptul că Angelina Jolie se va alătura MCU cu prilejul acestui film, ea urmând să joace chiar rolul principal, al Eternalei Sersi. De asemenea, contractul lui Josh Brolin cu MCU pare să fi ajuns la final după Infinity War și Endgame, dar se zvonește că l-ar fi prelungit pentru ca Titanul Thanos să apară și în The Eternals. Filmul ar urma să apară chiar anul următor.


Angelina Jolie în rolul lui Sersi (Fan Art)

Shang-Chi (Comics)

2. Un alt titlu ce este în lucru la studiourile Marvel mai este și Shang-Chi, un nou film solo. Acest Shang-Chi este mai puțin cunoscut publicului larg însă, Marvel dorind să-l facă și pe acesta un personaj de calibru, așa cum au făcut-o deja cu Pantera Neagră sau cu Căpitanul Marvel. Shang-Chi se remarcă prin abilitățile sale în lupta corp-la-corp și dexteritatea sa în mânuirea unui nunchaku, deci nu vorbim despre un alt individ cu superputeri. Asta, bineînțeles dacă producătorii nu aleg să adapteze versiunea mai târzie a acestuia din benzile desenate, în care avea și calități supraomenești. Cât despre momentul în care îl vom vedea pe acest maestru al artelor marțiale pe marele ecrane, 2021 pare să fie cea mai sigură dată.


Scarlett Johansson în rolul Vădvei Negre ( Iron Man 2, Avengers etc.)

3. Thor, Omul de Oțel, Căpitanul America și Hulk au tot avut momentele lor de glorie în filme în ultimii 11 ani, dar ar fi momentul să ne centrăm atenția și pe ceilalți doi Răzbunători originali, mai ales pe Văduva Neagră (Black Widow). Spionul letal al SHIELD, Natasha Romanoff, va avea și ea propriul film solo în curând (cam era și timpul după 9 ani de prezență în MCU). În ceea ce privește povestea ce va fi prezentată în acest film, se pare că Marvel va opta pentru o poveste tip prequel, deci experiențe prin care Natasha a trecut cu mult înainte de Iron Man 2 (2010) sau Avengers (2012), așa cum este misiunea ei cu Clint Barton/Hawkeye în Budapesta ori chiar propria ei poveste de origini.


4. Următorii ani vor fi presărați, desigur, și cu sequel-uri ale unor filme solo ce au făcut furori la Hollywood în ultima perioadă. Vorbim despre continuări ale unor pelicule precum Doctor Strange, Pantera Neagră, Captain Marvel, Omul-furnică și Viespea, dar și Omul Păianjen: Întoarcerea acasă. Dintre acestea, cel din urmă va avea sequel-ul pe marile ecrane destul de curând, Omul Păianjen: Departe de casă urmând să apară în iulie anul acesta. Filmul îl va surprinde pe tânărul cățărător pe pereți într-o aventură în Europa, dar va explora și modul în care lumea își revine după evenimentele din Infinity War și Endgame.

Pe ei ar urma să se bazeze MCU în viitor ( stânga-dreapta: Dr. Strange, Pantera Neagră, Captain Marvel, Omul-Păianjen)

Posterul pentru Gardienii Galaxiei: Volumul 2

5. Și următorul titlu despre care vorbim este tot o continuare, dar cu Gardienii Galaxiei: Volumul 3 povestea este un pic mai complicată. După ce banda intergalactică de vânători de recompense a făcut furori în Gardienii Galaxiei: Volumul 2, dar și în Infinity War, lumea a început să vorbească despre inevitabila continuare a trilogiei, Volumul 3. Doar că a existat o neînțelegere între producătorul primelor două pelicule, James Gunn și Marvel Studios, iar acest lucru aproape că a făcut din Volumul 3 un lucru imposibil, dar neînțelegerile au fost rezolvate ulterior. Acest fapt a împins totuși Volumul 3 destul de mult în timp, așa că s-ar putea să nu-i revedem pe ratonul și copacul ce au consacrat trilogia prea curând.



Taika Waititi (Korg, dreapta) si Chris Hemsworth (Thor, stanga) in Thor: Ragnarok

6. Contractele de colaborare ale lui Robert Downey Jr. și al lui Chris Evans cu Marvel studios s-au încheiat după Endgame, dar nu putem spune același lucru și despre Chris Hemsworth. Actorul australian este dispus să poarte mantia lui Thor pe cât de mult se poate pe viitor, deci va fi interesant să vedem ce mai are Marvel pregătit pentru el. Taika Waititi, regizorul Thor: Ragnarok pare dispus și el să se întoarcă pentru un eventual Thor 4, și nu doar ca regizor, ci și ca actor, el jucându-l deja pe simpaticul războinic din piatră numit Korg în Ragnarok și Endgame. Nici o posibilă implicare în Gardienii Galaxiei: Volumul 3 nu ar fi o imposibilitate pentru Hemsworth, întrucât Thor a făcut deja echipă cu aceștia în Infinity War.


7. La final nu putem să nu pomenim și cele două familii consacrate din portofliul Marvel, X-Men și Cei 4 fantastici, familii care s-au întors acasă de curând, ele fiind reachiziționate de Disney de curând de la 20th Century Fox Studios, studio care au făcut ecranizări de succes și spin-offuri cu cele două familii de supereroi în ultimii 20 de ani. Va dura ceva până Marvel Studios îi va încorpora pe aceștia în MCU, dar e bine de știut că acest lucru este acum posibil.

X-Men si Cei 4 fantastici

Avem așadar niște ani plini în ceea ce privește genul filmelor cu supereroi înaintea noastră, iar tot ce putem face este să așteptăm ca acestea să ajungă în cinema!



20 views

Comments


bottom of page