top of page
  • Writer's pictureOra de Cinema

Începuturi (mai lucrăm la originalitatea titlului)

Cu toții știm deja structura unui film. Incipit, intrigă, desfășurarea acțiunii - ah, cred că am încurcat lucrurile cu textele narative - în fine, să lăsăm asta deoparte și să ne întoarcem la ale noastre. Așa cum un film are un început, și proiectul intitulat Ora de Cinema are unul.


Acum vine momentul ăla în care vă spunem cum am avut o revelație în adolescență, cum că asta ne-am dorit să facem dintotdeauna, că filmul X ne-a pornit pasiunea pentru cinematografie, că bla-bla-bla. Lăsăm poveștile lacrimogene pentru altă dată. Am început acest proiect deoarece lumea cinematografică joacă un rol destul de important pe scena entertainment-ului în zilele noastre, fiind o sursă constantă de produse noi (un movie enthusiast se gândește deja la următoarele 3 filme care urmează să apară după ce vede unul nou).


Dorim astfel să venim în întâmpinarea cinefililor înrăiți, dar și a celor care mai merg la film din când în când, cu noutăți, recenzii și propuneri din această lume gigantică a cinematografiei (ne referim aici și la seriale, scurtmetraje, animații, de parcă nu era destul de mare doar cu filmele).


BTW: Blogul/ Site-ul (sau cum vreți să-i spuneți) acesta a apărut și ca un side-effect al emisiunii noastre săptămânale de la Radio UNSR , intitulată tot Ora de Cinema. La fel și în cadrul emisiunii, noutăți, recenzii etc. În mare parte, ce vedeți aici se va auzi și la emisiune. În fiecare miercuri de la 14:00. Da, știm, cam așa îți pui singur ștreangul de gât ca emisiune, punând-o la o oră la care mai toți sunt la serviciu, la cursuri, în trafic... ce face societatea asta din oameni, nu-i mai lasă să asculte și ei o emisiune la radio.


Oricum, pentru cei care chiar nu au ce face sau sunt curioși să audă cum o mai dau prezentatorii în bâlbe (se mai întâmplă și asta, că suntem oameni cu toții și e uman să greșești, cică), emisiunea poate fi auzită în campusul Universității Vasile Alecsandri din Bacău SAAAAU pe site-ul Radio UNSR.

Vom reveni în curând cu ceva nou, așa că uitați-vă la un film-două între timp. Pentru sugestii și întrebări ne găsiți aici, pe site, ori pe pagina noastră de Facebook (deocamdată atât, s-ar putea să ajungem și pe Instagram totuși).

26 views

Comments


bottom of page